Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 21:32 - ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ И АНТИПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ
Автор: tomich Категория: Забавление   
Прочетен: 3229 Коментари: 6 Гласове:
1



Маркс и Енгелс, компилирайки “рационалното зърно” от диалектиката на Хегел и “основното зърно” от материализма на Фойербах, създадоха уникалния философски хибрид - Диалектическия материализъм. Тетралектиката извърши хирургическа операция на „сиамските близнаци” на марксическата диалектика – положителната и отрицателната противоположности, като ги раздели, за да ги удвои и получи още две противоположности под името антипротивоположности. Общият брой на противоположностите стана равен на 4 и така диалектиката се превърна в тетралектика. Всъщност, освен антиматерията и нейните структури други „антипротивоположности” колкото и да търсим няма да намерим. Ако си представим, че антиматерията не съществува, няма да я има и тетралектиката. Няма да намерим нито една система в наблюдаемата Вселена, която да съдържа повече от две противоположности (+ и -). Не случайно авторът на тетралектиката, за да изясни какво представляват двете анти противоположности дава като пример структурите на атома и антиатома: (цитат)„Затова съм взел хем обективен пример, противоположните елементарни частици образуващи структурата както на атома, така и на антиатома, хем общодостъпно обективно познание лесно разбираемо за всички, хем съдържа всички системи на тетралектиката.” Следвайки логиката на тетралектиката, можем да намерим и изберем колкото си искаме „антипротивоположности”, тъй като според нея щом четири обекта са качествено различни един от друг, те непременно са тетралектични системи. Например (цитирам автора): „Двете очи и носа са триадата, двете уши и устата са антитриадата.Триадата и антитриадана съдържат четирите противоположности. Всичко е подобно на атома и антиатома.” Примерът е толкова убедителен,  че по него може да се напише цяла „научна” студия за уникалната тетралектична структура на Всемира, състоящ се от две противоположности и две антипротивоположности...

Когато прочетох този бисер на философското дълбокомислие, бях буквално повален от смях, защото разбрах, че двете очи и двете уши са двете противоположности и двете антипротивоположности, подобни на атома и антиатома. Само тетралектиката е в състояние да „обясни” как от две очи и един нос, и от две уши и една уста се получават триадна и антитриадна тетралектични системи, които пък заедно съдържали и четирите противоположности, образуващи основите на материалния и антиматериалния свят!!

Току-що ме осени благородната идея и аз да дам своя принос в развитието на диалектиката, пардон, на тетралектиката: Том и Джери всъщност представляват една диадна система, а Заекът и Вълкът от „НУ, ЗАЯЦ - ПОГОДИ!” антидиадна система. Заекът и Вълкът + Том образуват „триада”, а Том и Джери + Вълкът  пък образуват „антитриада”. Забавна тетралектика ? Неее! Тя е „всеобщ закон, търсен от всички философи и учени на всички времена...”. .Както казва един виден български философ, верността на новата теория е, че тя може да предсказва бъдещото развитие на системите. И наистина, използвайки тази изумителна доказателствена философия, лесно може да се предскаже и докаже, как ще се развиват диадите и триадите на Том, Джери, Заека и Вълка след като се обединят... 

http://www.youtube.com/watch?v=jXqFWCL4FKk

 







Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. compassion - Интересно четиво, Томич
02.02.2010 14:21
Благодарение на теб най-после разбрах ИСТИНАТА. Цял живот я търся, а то колко лесно било. И добре, че гледах като дете „НУ, ЗАЯЦ - ПОГОДИ!”, та сега от раз те разбрах.
Аз обикновено не се впрягам и оставям всички форми на умствено излияние да съществуват каквито са си, та всеки сам да види и да прецени.
Поздравявам те, Руми
цитирай
2. tomich - Руми,
02.02.2010 19:05
Ти да не си помислиш сега че се впрягам? :))
Прекрасно разбираш, че Заека, Вълка, Том и Джери, са метафорични образи. Колкото голяма и популярна да е Глупостта, тя не е олицетврение на силата. Пътят към Истината минава през сивото вещество, в което се спотайва Силата. Само той може да ни доведе до нея. Затова мисля, че стратегията на търсене на Истината трябва да бъде активна и адекватна на различните умствени излияния...
цитирай
3. begetron426 - Хегел открива законите...
13.02.2010 21:58
Хегел открива законите на диалектиката, но ги обявява само за закони на мисленето като прави неверен извод, че доколкото го има мисленето, дотолкова е възможно съществуването на света. Това означава, че няма каквото и да е съществуване извън човешката глава, което се нарича обективен идеализъм, който забранява съществуването на обективен свят извън нас.
Маркс и Енгелс отхвърлят обективния идеализъм на Хегел и развиват и доказват, че диалектиката не е закон само на мисленето, а е закон обхващаш цялата Природа като се появява "Диалектика на природата" на Ф. Енгелс. С това се поставят основите на научната диалектика, която съдържа и разкрива основните, най-общи закони на Природата, човека и обществото. Това е истината за диалектиката, която трябва да знаеш, а не само отчасти от истината, което е твоя методология, за да можеш да преставиш невярно нещата и да ги манипулираш в посока на неистината.
По същество правиш същата манипулация и спрямо Тетралектиката, защото предлагаш атома и антиатома по извратен и неверен начин, за да отречеш антипротивоположностите, а не си се потрудил да се погрижеш за ограмотяването си по този въпрос. Не случайно си дал за пример Ну пагади, защото твоето мислене е също като мисленето на Вълка. Това е така, защото като си невеж по въпроса, не е възможно мисленето ти да бъде правилно.
Сега да поясним накратко невежеството ти и манипулацията, каято правиш чрез него. Антипротивоположностите си съществуват във всички материални нива открити от науката. Във физиката са открити античастици на всички елементарни частици и се работи за синтезиране на антиатом. В химията има леви и десни морекули и кристали – антипротивоположности; в биологията има леви и десни аминокиселини, които са антипротивоположности и са основата на живота; двете вериги на ДНК са антипротвоположности, което се определя от тяхната разлика в посокат; двете ръцете, както и двата крака са антипротивоположности, които винаги те придружават и не си го забелязал. Поздрав!!!
цитирай
4. tomich - begetron426
14.02.2010 23:28
Искрено се смях четейки твоя коментар защото неволно те сравнявах с Вълка и Том. Не се обиждай нали виждаш колко са силни тези герои, въпреки че не познават нито Хегел, нито Маркс и Енгелс, нито диалектиката, нито... не, тетралектиката май я владеят до съвършенство - виж как им се събират очите когато нещо ги удари по главите.
Нямам намерение да обръщам внимание на безсмислиците и празнословията в твоя по детински наивен и да не кажа по-силна дума, смешен коментар. Ти се хвана като шаран на въдицата ми и стана по-смешен дори от „Ну, погоди”. Ако поста ми не стоеше в категорията Забавления, щях да изтрия коментара ти моментално. За втори път нарушаваш условията които ти предложих при дискусия и с които уж се съгласи. Предпочетох обаче да го оставя за да го прочетат повече хора, и да видят какви смотани и злобни глупавици пишеш вместо да се опиташ да приемеш този постинг като иронична шега и да му отговориш в същия дух, ако си в състояние и имаш с какво, разбира се.
Поздрав !

цитирай
5. анонимен - tomich!!!
27.02.2010 20:00
Ти си гений!ПОздравления за еквилибристиката от
"съждения" и "умозаключения",които могат да
"зашеметят" Заяца" и "Волка".
Ну,Томич!Ну погоди!
цитирай
6. tomich - Неее, анонимко!
28.02.2010 00:29
Имаш грешка, поздравленията за еквилибристиката грябва да ги отправиш именно към тетралектичната дружинка, :)))
А това "Ну, Томич!Ну погоди!" как да го разбирам? Аз не съм нито заек, нито мишка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomich
Категория: Други
Прочетен: 730650
Постинги: 101
Коментари: 1060
Гласове: 6926
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031