Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2020 16:01 - КОВИД 19 - ЖЪЛТИЯТ КАРТОН НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
Автор: tomich Категория: Технологии   
Прочетен: 4565 Коментари: 9 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

          Невидим убиец върлува по света, покосявайки живота на милиони хора без оглед на възраст, пол и раса. Незнайно откъде появил се, той се самовъзпроизвежда, разширявайки своя злокобен ареал с невероятна бързина сред хората под маската на подобни негови колеги...
          Така започна историят за един от най-опасните и коварни за човека вируси COVID-19 известен още като коронавирус. Безспорен факт е, че той атакува клетките на човешкия организъм с единствената цел да ги превърне във фабрики за неговото размножаване и оцеляване.
          Съвремената микробиология разполага с електронен микроскоп, с помощта на който учените могат да наблюдават формата, външната и вътрешната структури, както и биологичните процеси на развитие на вируси с нано размери (милионни части от милиметъра) в реално време. Но въпреки съвършената техника, учените още не са разкрили и обяснили произхода на вирусите, изключителната им устойчивост и адаптивност. Най-голямата загадка на вирусите е способността им да съществуват в две противоположни състояния: като неживи или живи биологични микрочастици, които могат да преминават от едното в другото състояние. Когато се намират в неблагоприятна среда, вирусите всъщност са „мъртви”, не показват какъвто и да е признак на живот - няма обмяна на вещества (метаболизъм), която е индикатор за наличие на жива материя. В това състояние, защитени от външна обвивка, те могат да останат много дълго време.
          Структурата и съдържанието на вирусите са необикновено сложни и разнообразни. Най-съществената част от цялостната архитектура на почти всички известни на вирусологията изследвани вируси е ядрото. В него е разположена една молекула ДНК(дезоксирибонуклеинова киселина) или една молекула РНК(рибонуклеинова киселина). В т.нар. група на ретровирусите, към която принадлежи и КОВИД-19, ядрото съдържа само една молекула РНК. Тя е носителят на всички гени, тоест на генома на вируса, в която е кодирана цялата наследствена информация, както и програма за „възкръсване”(събуждане) от състоянието на дълбок покой при наличие на живи човешки клетки.
          Пандемията от КОВИД -19 предизвика разширени интензивни проучвания и изследвания на развитието на коронавирусите с цел намиране и разработване на лекарствени средства и ваксина срещу тоя вирус. Има данни за биохимическия механизъм, с който вирусите разбиват естествената защита на клетките. Този механизъм отваря вратичка и вирусът инжектира част от своята РНК (или ДНК) и няколко молекули специален ензим („обратна транскриптаза”) в нищо неподозиращата клетка. Незабавно започва процес, при който ензимът катализира (ускорява) изграждането на РНК на вируса върху РНК на клетката Така тя става напълно зависима от вируса, започва да произвежда в себе си точни копия на вирусни частици и се превръща във фабрика за размножаване на атакуващия вирус. Натрупвайки се в нея, обемът й се увеличава. Идва момент, когато тая „фабрика” се спуква, вирусите се разпръскват и заразяват нови клетки. Процесът се развива бързо в геометрична прогресия и завършва с гибел на инфектираните клетки.
          Наблюдава се една странност в злотворното поведение на КОВИД-19, нехарактерна за повечето известни вируси: индиферентност към естествените синоптични промени на времето (високи или ниски температури, висока или ниска влажност), която затруднява допълнително борбата с него.
       Има eдин феномен, който може да се прояви у много хора: Ако НЕЩО предизвиква страх у човек без физически да го засяга, колкото по- дълго съществува, толкова повече човекът свиква и го подценява. Психологически у него постепенно изниква измамното чувство, че „нещото не е толкова заплашително”, но когато ТО неочаквано и внезапно въздейства и физически, става страшно...
        Пандемичното разпространение на коронавируса съвсем не е случайно. В природата ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО С ВСИЧКО. КОВИД 19 се появи неочаквано, неочаквани бяха неговата мощ и изненадващото безсилие на медицината да спре смъртоносното му блиц шествие по света. Невероятната сила на това почти невидимо микроскопично същество обърна наопъки модния красив костюм на цивилизацията и показа нейната нищожност пред величието и силата на Природата. Неспирното замърсяване на реките, океаните и атмосферата, необузданото изсичане на огромни горски масиви са сериозни предизвикателства и тя отвръща с бедствия, катастрофи, глад и болести, които спохождат все по често самозабравилото се човечество.
        Природата е жива хиперсложна отворена система. Тя е в постоянен контакт с други системи на планетата Земя. Стотици хилядолетия те са се развивали по естествен път в динамично равновесие.
        От времето на появата на хомо сапиенса на природата започва да влияе и биосистемата на човешката популация. Това влияние в началото е локално и почти незабележимо. С ръста на популацията, еволюцията на интелекта и разширяването на екзистенциалните райони на обитаването й консумативният натиск найвече върху природните ресурси бавно, неотклонно и безконтролно се е увеличавал. Този глобален необратим процес, подсилен от тоталното замърсяване на природата с всички възможни боклуци от„цивилизования” човешки живот, е една от причините за днешното критично ниво на запасите на природни ресурси.
        КОВИД – 19 не е обикновен коронавирус. Странното му поведение подсказва, че битката с него ще бъде трудна и продължителна. Вирусът е  НАВСЯКЪДЕ и затова много трудно е да бъде тотално изолиран и унищожен. Най-силните му оръжия – относително дългият инкубационен период (14 дни) на активиране, индиферентността му към сезонните синоптични промени на времето /тепература и влажност/ и лекотата с която се пренася и заразява по въздушен и контактен път, го правят една от най-заразните и бързо разпространяващи се вирусни инфекции. В тази връзка носенето на антивирусна маска и ползването на дезинфектант за ръцете силно намаляват вероятността на заразяване, но не я нулират.
           Колкото невероятно да изглежда, КОВИД – 19 показва признаци на логични действия при атакуване на човешка клетка. Понеже логиката е присъща на интелекта, има само една крачка до заключението, че за да оцелее, този вирус работи по програма, съставена, кодирана и заложена в неговия геном от инженерен интелект. Това може да се възприема като научна фантастика, но обяснява удивителната „технологична” идея да превърне човешката клетка във фабрика за възпроизвеждане на точни копия на вируса. Независимо от своя произход и мащабност интелектът не е на „розовата пантера”...
         Човечеството съществува и живее благодарение на природата. За съжаление, овластени политици, въвлечени в порочния кръг на парите, се отнасят пренебрежително към нейните предупредителни сигнали
и не могат или не искат да разберат, че когато опустошената природа светне червен сигнал, ще е безнадеждно късно. Ще рухват една подир друга („ефект на доминото”) всички жизнено важни земни системи, животът ще угасва бавно и завинаги, а прекрасната Синя планета ще обикаля обезобразена и мъртва своя безполезен вече източник на светлина и топлина.

         Ритуалното човешко самоубийство (японското „сепуко”) винаги е съзнателно извършвано с цел опазване на честта. За първи път обаче в историята на земните цивилизации последната висша ще остави диря на безумно самоубийство. И въпросът е В ИМЕТО НА КАКВО?




Гласувай:
11



1. zaw12929 - Пандемичното разпространение на ...
21.08.2020 16:48
Пандемичното разпространение на коронавируса съвсем не е случайно. В природата ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО С ВСИЧКО. КОВИД 19 се появи неочаквано, неочаквани бяха неговата мощ и изненадващото безсилие на медицината да спре смъртоносното му блиц шествие по света. Невероятната сила на това почти невидимо микроскопично същество обърна наопъки модния красив костюм на цивилизацията и показа нейната нищожност пред величието и силата на Природата.
Сериозен материал! Поздрави!
цитирай
2. catforlife - Чудесен анализ! Поздрави!
21.08.2020 22:59
Чудесен анализ! Поздрави!
цитирай
3. radostinalassa - Интересно е , тогава защо...
24.08.2020 20:06
нас не ни хваща този вирус? Интелектът на имянната ни система му вижда сметката. Четох, че когато е имало чума в Русия са внасяли каруци със сол за населението и това е подействало.
цитирай
4. radostinalassa - Тролът си е трол
24.08.2020 20:31
заслужава /-/.
цитирай
5. tomich - До 3
27.08.2020 14:31
radostinalassa написа:
нас не ни хваща този вирус? Интелектът на имянната ни система му вижда сметката. Четох, че когато е имало чума в Русия са внасяли каруци със сол за населението и това е подействало.

Права сте, но донякъде. Пресилено е да се твърде, поне засега, "нас не ни хваща този вирус". Да, имунната система на човека е мощна, но не и абсолютна защита , ще се съгласите вярвам, няма значение дали има или няма интелект според вас.
Има още неясноти относно мутацията на вируса и свързания с нея проблем на синтезиране на ефективна и безопасна ваксина.
цитирай
6. tomich - До 1
27.08.2020 14:40
zaw12929 написа:
Пандемичното разпространение на коронавируса съвсем не е случайно. В природата ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО С ВСИЧКО. КОВИД 19 се появи неочаквано, неочаквани бяха неговата мощ и изненадващото безсилие на медицината да спре смъртоносното му блиц шествие по света. Невероятната сила на това почти невидимо микроскопично същество обърна наопъки модния красив костюм на цивилизацията и показа нейната нищожност пред величието и силата на Природата.
Сериозен материал! Поздрави!

Благодаря за оценката и посещението!
цитирай
7. tomich - Д о 2
27.08.2020 14:51
catforlife написа:
Чудесен анализ! Поздрави!

Благодаря, catforlife!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Много точна диагноза, Тома!
02.09.2020 11:39
Човечеството е крайно време да осъзнае, че всяко нарушение от негова страна на Изначалните Вселенски Принципи на Хармоничното Развитие има тежки, а когато се прекали, дори необратими последици за нарушителите.
Това е съвсем естествено.
Неосъзнатото, хищническо, все по-алчно и безогледно отношение на човечеството спрямо природата и планетата, предполага все по-тежки последици от защитната реакция на природата и планетата, за да ни накарат те по някакъв начин да се вразумим и да променим отношението си към тях.
Имаме да направим основен избор – да се осъзнаем или да изчезнем като вид, защото Божият Промисъл е Равновесие, Хармония и Усъвършенстване, а всяко нарушение на Промисъла струва скъпо и прескъпо.
Чест и почитания, Тома!
цитирай
9. tomich - Много точна диагноза...
03.09.2020 17:25
batogo написа:
Човечеството е крайно време да осъзнае, че всяко нарушение от негова страна на Изначалните Вселенски Принципи на Хармоничното Развитие има тежки, а когато се прекали, дори необратими последици за нарушителите.
Това е съвсем естествено.
Неосъзнатото, хищническо, все по-алчно и безогледно отношение на човечеството спрямо природата и планетата, предполага все по-тежки последици от защитната реакция на природата и планетата, за да ни накарат те по някакъв начин да се вразумим и да променим отношението си към тях.
Имаме да направим основен избор – да се осъзнаем или да изчезнем като вид, защото Божият Промисъл е Равновесие, Хармония и Усъвършенстване, а всяко нарушение на Промисъла струва скъпо и прескъпо.
Чест и почитания, Тома!

С благодарност за посещенито и изказаното мнение, Огняне!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomich
Категория: Други
Прочетен: 730564
Постинги: 101
Коментари: 1060
Гласове: 6926
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031