Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2008 11:45 - ПАТРИОТИЧНО И БЛАГОРОДНО !
Автор: tomich Категория: Други   
Прочетен: 2477 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03.2009 21:02


Абсолютно подкрепям Откритото писмо на нашия съблогер slavuncho! Поздравявам го за инициативата! Мисля, че един от начините да събуждаме сладко спящите "народни" депутати, Президент и Министри е като по-често публично им напомняме задълженията към народа!
В знак на съгласие и подкрепа копирах в моя блок Откритото писмо.

Открито писмо до: Народните представители на Република България Президента на Република България Министрите на Република България и всички, от които нещо зависи в същата Република България!   Уважаеми дами и господа! Известни са ви проблемите пред вашите избиратели и пред почти всички българи. Няма да ги изброявам. Сигурен съм, че те са вашите кошмари в безсънните нощи, в които мислите за решаването им. Искам да ви обърна внимание само върху един от тях. Преди няколко дни археолозите, водени от Даниела Агре, разкриха тракийско погребение с уникални находки. Те трябва да се опазят и съхранят. Ненужно е да споменавам защо! Стана известно, че министър Данаилов е отпуснал спешно 5 000 (пет) хиляди лева, а от военното ведомство – няколко палатки. Навременна и нужна подкрепа. Въпреки това, са необходими още средства за приключването на тези разкопки, както и на други археологически находки, намиращи се тук-таме из Република България. С оглед на горното и с летния период, през който се извършват ремонти на обитаваните от вас служебни сгради, и се подновява автомобилния парк, който ви обслужва, и се добавят някои необходими екстри, които улесняват вашето служене на гражданите на Република България, ви предлагам: откажете се от нещо малко, с цена под 50 000 (петдесет) хиляди лева! Малкият жест ще роди голям ефект – ще бъдат решени някои от проблемите на археологията поне до края на 2008 г.! С уважение и предварителна благодарност за вашето разумно държавническо решение, ваш Славчо Г. Иванов   П.П. Повод за това писмо е неосъщественият репортаж на bTV за ремонта в сградата на Народното събрание на Република България и постингите за археологическите находки на г-жа Агре в блога на sensation.blog.bg, като информацията е публикувана първо във вестник "Дума". Това писмо не се отнася до частни лица, тъй като техните пари са си техни и аз нямам никакво отношение към тях.



Гласувай:
0



1. slavuncho - Благодаря ти за подкрепата!
19.08.2008 15:01
Но аз вече не съм оптимист.
цитирай
2. tomich - Защо?
19.08.2008 16:25
Да не си получил и ти като мен някои хулигански заплашителни коментари аноними? Моментално ги изтрих!! Въпреки всичко струва си да опитваме!
цитирай
3. slavuncho - А, не - напротив. Всички написаха коментари в подкрепа
19.08.2008 16:40
и публикуваха в сайтовете си писмото. Преди малко погледнах - има само един колега, който не разбира защо е необходимо това, но всеки има право на мнение.
Проблема е, че вече повече от 24 часа писмото стои, загубих броя на хората, които го копираха, а администраторите и/или модераторите не го пускат в избрани. Мисля, че е пределно ясно - въпроса е не да се видя там - голяма работа, въпроса е колкото се може повече хора да го прочетат. Как пък не им направи впечателние, че се появиха толкова открити писма, толкова декларации за подкрепа! Все си мисля, че в избрани трябва да са нещата, които са важни не само за съответния блогър, но и за повече хора. Явно е, че не става въпрос за любовните и алкохолните болежки или сърбежи на някой, а за опазването на историята ни. Ясно е, че никой от нас не иска нещо за себе си, а целта е нещо да се запази за всички и то със средства, които отиват холан!
Публикувах го и в "За буквите" в секция "Публицистика, но ми пратиха мейл, че това е литературен сайт, че оценявали моята загриженост, но мястото му не било там и го изтриха...
Все пак надеждата умира последна :)
А теб по повод на писмото ли те заплашваха - че си го подкрепил и, че си го копирал! Това пък що за дивотия е!
Може би трябваше да ги запишеш и да ги пуснеш в постинг - най-големия ужас за анонимника - да стане публичен!
Но пък - майната им...
цитирай
4. tomich - Един от коментарите...
19.08.2008 17:37
на твоя постинг доста ме озадачи със странната си логика за опазването археологичните находки ....Но всеки има право на свое мнение, разбира се.
Писмото задължително трябваше да се публикува в "Избрани" и тука съм абсолютно съгласен с тебе, че в тая категория се публикуват повече дребнави и маловажни неща, отколкото обществено значими, за жалост!
Коментарите, които изтрих не подлежаха на публикуване поради нецензурни изцепки по повод на твоето писмо и всички които са го копирали...
цитирай
5. slavuncho - Глупостта ходи по хората - банално, но...
19.08.2008 18:11
Аз съм сложил "чавка" в настройките и в моят блог могат да коментират само регистрирани блогъри. Това в голяма степен решава въпроса с анонимниците.
Но все още не мога да си представя на кого пречи писмото и подкрепата за него. Когато коментирах американците и американската политика - да. Тогава американофилите заеха своята позиция и това е нормално, но всичко в рамките на добрия тон.
А сега?! Не вярвам да е някой от адресатите :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomich
Категория: Други
Прочетен: 732195
Постинги: 101
Коментари: 1060
Гласове: 6926
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930