Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2008 09:14 - НЯМАМ ДУМИ!
Автор: tomich Категория: Други   
Прочетен: 3174 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2011 23:10


 Още една поредна илюстрация за пълна некадърност на държавното управление и за разпада на държавността стана събитието от вчера с експлозиите на военните складове. !Това е ярко симптоматично събитие, което предупреждава за бъдещи катаклизми, звъни като будилник и настоява за решителни промени в статуса на държавата. Не мога да намеря думи и сигурно няма такива в нашия богат език, за да изкажа дълбокото си възмущение от поведението на компетентните ( а има ли  въобще такива?) държавни органи в такива критични ситуации. Слушам с омерзение за кой ли път какви глупости се изговарят от управляващите в тоталната им обърканост. Убедих се, че е напълно възможно висш съветник на Президента с висше военно образование да изговаря такива глупости, като тая,че нямало опасност от обгазяване, понеже боеприпасите отделяли "безвредни" продукти!! Господине, какво са Ви учили в академията не знам, но се убедих,хче нямате елементарни, необходими именно за Вас химически познания. Сигурно  някои невежи помощници са Ви подшушнали, че при експлозията се отделя относително безвредния безцветен двуазотен окис, който анестезиолозите използват като упойваща средство. Е, заблудили са Ви жестоко! При екслозията на снаряди са се отделили големи количества от опасния и  коварно дйстващ ( със забавяне!!) и силно отровен  азотен диоксид (жълтеникаво кафяв газ). Вие сте отговорен висш държавен служител и преди да правите  публични изявления  особено в  подобни критични ситуации,  внимателно преценявайте какво ще кажете. Защото думите понякога  са по-опасни  от  случилото се.






Гласувай:
0



1. kleopatrasv - Жестоко !
04.07.2008 13:16
Защо ли се учудваш - отдавна липсва синхрон в изпълнителната власт и отделните институции.
Защо след като не е имало опасност от обгазяване - висшата власт беше в защитните си бункери ?
Защо изобщо изричат такава нагласена реч, след като знаят, че народа отдавна е събуден и само дебне подходящо време да реагира ?
Защо изобщо си задаваш този въпрос като знаеш отговора ?
И защото и този сигнал за опасност няма да ги просветне нито обучи , а като паднат и атомните бомби - те предварително ще са се изнесли на далечни екзотични острови .....Така ,че да се спасяваме - кой както може !
цитирай
2. tomich - Клео
04.07.2008 16:42
Вярваш ли, че ВСИЧКИ хора разбират какво всъщност с е е случило? Не забелязваш ли колко протворечиви и объркани са техните изказвания пред медиите - в пълен синхрон с обърканите и жалки напъни на управляващите да замажат огромния гаф, породен от тяхната некомпетентност. Защо трябва да си мълчим, а не аргументирано да ги изобличаваме така че всички да разберат истината? Не е възможна да се спасяваме "кой както може" иначе досега да сме се спасили, не смяташ ли?
цитирай
3. kleopatrasv - Нe смятам !
04.07.2008 17:07
Че като ги изобличим - ще се поправят !Не съм казала да бъдем безразлични и пасивни , но всичко това наистина няма смисъл срещу тях.По добре обяснявай на хората и давай съвети какво да правят в тази ситуацшя , отколкото да се занимаваш с управниците ....
Не те обвинявам , нито нападам - просто правя заключение.
цитирай
4. tomich - Права си
04.07.2008 17:25
че дори да ги изобличаваме те няма да се поправят. Защото едва ли ще разберат че ги изобличаваме...
Съветите ти да давам съвети на хората какво да правят в такива ситуации са прагматични, но те не са нито мое нито твое задължение. Има си специални органи за това, които биха могли да свършат тая работа по-добре от мен. Не се засягай, и аз правя заключение.
цитирай
5. kleopatrasv - Е , всеки ден е нов !
04.07.2008 17:52
Нека не прехвърляме работата на другите ----ако ще я вършим ще я вършим .
А ти навярно си от мойта зодия и не падаш по гръб , но нещата не опират до това - кой да е лидерът ?Просто трябва да се мисли по нов начин .Самата ни система е така устроена , че ние трябва да се пригодим към нея , защото нямаме избор , но нека бъдем по- хитри и съумеем да я усъвършенстваме .Не трябва да чакаме ТЯ да нти усъвършенства , защото ще ни унищожи !
Това не е забележка , а констатация.Сега си ти наред !
цитирай
6. tomich - Не знам от коя зодия си,
04.07.2008 18:34
но сигурно имат нещо общо двете зодии. Лидер в какво имаш предвид? И не става изобщо въпрос за лидерство! Не съм съгласен, че трябва да се пригаждаме към системата защото тя така била устроена! Виж, това че трябва да бъдем по-хитри и да я усъвършенстваме но не козметично чрез препудряне, съм напълно съгласен. Права си, не бива да чакаме тя да ни унищожи и тук стоя зад тебе:) Имаш напредък, шегувам се, разбира се:)
цитирай
7. kleopatrasv - Здравей !
05.07.2008 11:29
Всъщност ти започна темата и аз не мога да разбера , какво всъщност предлагаш- явни или задкулисни действия ?Наистина трябва да се пригодим , защото нямаме избор да я променим изцяло.Но, нека това да стане чрез нова тактика и чрез нашето ново мислене и възпроизвеждани постепенно в действие...За пригаждането ни - имах впредвид нашето приспособяване към реалната ни действителност , защото много от нас не могат да го направят и я отхвърлят и по този начин са изолирани и пасивни източници.Най- лесно е , ако не приемеш нещо - просто да си затвориш очите и да гледаш себе си , трудното е как ще реагираш !
цитирай
8. tomich - Аз не предлагам
05.07.2008 14:18
Аз не предлагам нищо в този пост, само констатирам една очебийна некомпетентност. Опитах се чрез него да хвърля мост към предишния ми постинг, нещо като емоционално послание и нищо повече. Ти разшири обхвата му и аз бях въвлечен, за което никак не съжалявам и не те виня - сама се убеди в тематичната връзка между двата постинга.
Струва ми се, като че ли дискусията в този пост е изчерпана. Благодарен съм ти за нея и съм приятно изненадан от склонността да гледаш по-широко на нещата.
цитирай
9. kleopatrasv - ЗАКЛЮЧИТЕЛНАТА ТИ РЕЧ БЕ БЛЕСТЯЩА, ...
05.07.2008 15:27
ЗАКЛЮЧИТЕЛНАТА ТИ РЕЧ БЕ БЛЕСТЯЩА , СТРУВА МИ СЕ , ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА ПРАВЯ НОВ ИЗВОД ИЛИ НОВО ВЪВЕДЕНИЕ .ТОВА БЕШЕ ОТ МЕН .
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ОТГОВОРИТЕ И ПОЯСНЕНИЯТА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomich
Категория: Други
Прочетен: 730569
Постинги: 101
Коментари: 1060
Гласове: 6926
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031